Kylväen kevääseen - onnistu tulevan kauden sadossa!

Pilvien joukosta pilkistelevä aurinko saa ajatukset jo tulevan kauden kylvöihin. Eikä syyttä, sillä pitkän kasvukauden tarvitsevien kasvien, kuten orvokin, tomaatin, chilin ja maa-artisokan kylvöaika alkaa nyt. Tulevaan satokauteen on hyvä varautua asianmukaisilla tuotteilla sekä tarvikkeilla, jotta sadosta tulisi entistä runsaampi ja tuottoisampi. 

Edessä koriste- ja hyötykasvien siemenpakkauksia, taustalla siemenvalikoima.
Meiltä löydät laajan valikoiman siemeniä sekä  laadukkaat kylvö- ja taimitarvikkeet. 

Kasvualustat 

Kylvä siemenet oikeanlaiseen ja laadukkaaseen kasvualustaan. Vaihtoehtoja on monia, joista voit valita juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon. Tutustumalla tarkemmin kylvö- ja taimimultien valikoimaan, löydät helposti juuri toiveiden mukaisen kasvualustan. 

Kuvassa eri kylvö- ja taimimultia.
Laadukkaista tuotteista on helppo valita sopivin vaihtoehto. 

Biolan Kylvö- ja taimimulta 10 L on oiva valinta luomuviljelyyn. Sen sisältämät mykorritsa sekä Gliogladium -hyötymikrobit vahvistavat taimien kasvua, ravinteiden imeytymistä sekä kestävyyttä. Kasvupohjassa oleva sammal pidättää kosteutta sekä ilmavoittaa kasvualustaa sopivasti. 

Kekkilä Kylvö- ja taimimulta 10 L on suunniteltu siementen idättämiseen sekä taimien kasvatukseen. Kasvupohjan kalkki ja mieto lannoite tukevat taimien kasvua. Kyseiseen kasvupohjaan on lisätty Kekkilä Juurivoima -humusyhdistettä, joka parantaa juurten kehittymistä. Tuote ei sisällä eläinperäisiä ainesosia eli se sopii vegaaniseen viljelyyn. 

Nelson Gardenin Kylvömulta Premium 4 L on korkealaatuinen kylvömulta. Se on suunniteltu ominaisuuksilta tehostamaan siementen itävyyttä sekä taimien kasvua. Ilmava ja hienojakoinen tuote sisältää mietoa lannoitetta sekä kalkkia, joka takaa vahvan kasvun. Kyseinen kylvömulta sopii myös kaktus- ja mehikasvien kasvupohjaksi. 

Kuvassa perliitti- ja vermikuliitti-pakkaukset.
Ilmavoittavaa perliittiä ja kosteutta pidättävää vermikuliittia voi käyttää yhdessä tai erikseen kasvupohjan parantamisessa. 

Useat siemenet tarvitsevat itämiseen tasakosteuden. Tällöin suosittelemme lisäämään käyttämääsi kasvupohjaan Nelson Garden Vermikuliitti 3 L. Vettä pidättävä vermikuliitti vapauttaa kosteutta sopivasti, jolloin kuivumisen riski pienenee ja kastelukerrat vähenevät. Samalla se estää viherpeitteen kasvua kylvön päälle. 

Ilmavassa kasvupohjassa siementen itävyys ja taimien juurtuminen nopeutuvat. Nelson Garden Perliitti 6 avulla saat luotua kasvupohjastasi  juurille sopivan ympäristön. Perliitin käyttö vähentää juurten mädäntymistä ja auttaa kasvia saamaan tarvitsemaansa happea. Sekä perliittiä ja vermikuliittia voi käyttää yhtä aikaa, jolloin kasvupohja on ilmava sekä pidättää kosteutta. 

Kylvötarvikkeet 

Kasvupohjien ohella asianmukaiset kylvötarvikkeet helpottavat esikasvatusta. Ilmankosteuden säätely onnistuu sujuvasti pienkasvihuoneiden avulla. Esimerkiksi Nelson Garden Pienoiskasvihuone Air ja Biolan Pienoiskasvihuone  sopivat hyvin idätys- ja taimivaiheeseen. 

Valikoimastamme löytyy laaja valikoima erilaisia taimiruukkuja. Esimerkiksi uudelleen käytettävät Nelson Garden Taimiruukku 25 kpl sopivat taimien esikasvatukseen. Biohajoava Nelson Garden Bioruukku 30 kpl ovat minimalistisen viljelyn unelma, sillä ne voidaan kompostoida käytön jälkeen.  

Orgaaniset kuituruukut ovat ekologisia tilan säästäjiä. Ne voidaan istuttaa taimen mukana uuteen kasvualustaan, missä ne maatuvat kokonaan. Samalla ehkäistään herkkien juurien vahingoittuminen uudelleen istutuksessa.  


Laadukkaat tarvikkeet, sopivat taimilannoitteet sekä työvälineet tukevat runsaan sadon kasvua. 

Biolan Sammalnapit 12 kpl  on erinomainen vaihtoehto esikasvatukseen. Sammalnapeissa käytetty rahkasammal on nopeasti uusiutuvaa, ja se ei sisällä turvetta tai kookoskuitua. Ne sopivat hyvin myös pienoiskasvihuoneiden käyttöön. 

Siementen kylvö onnistuu loistavasti myös erilaisissa turvepelleteissä ja -briketeissä. Ne koostuvat kuituruukkujen tapaan orgaanisista aineista, joten ne voidaan istuttaa taimien kanssa uuteen kasvualustaan. Muun muassa Nelson Garden Kylvökapseli 14 kpl soveltuu tavallisen viljelyn lisäksi vesiviljelyyn. 

Tule tutustumaan myymälöidemme valikoimaan ja löytämään tulevan kasvukauden laatutuotteet. Laadukkailla siemenillä ja kylvötarvikkeilla takaat parhaimman alun tulevan vuoden sadolle. 

 

 

 

 

 

 

helmikuu 05, 2024 — Turtolan Myymälä