Muista kevätruiskutus ennen lehtien puhkeamista

Monenlaiset keväällä tehtävät puutarhatyöt edesauttavat kasvien kasvua, hyvinvointia ja satoisuutta tulevana kesänä. Puutarhan hedelmä- ja marjakasveissa sekä koristepuissa ja -pensaissa talvehtii usein tuholaisia, joita voidaan torjua ennakoivasti kevätruiskutteella. Kevätruiskute tehoaa omenakempin, lehtikirvojen ja hedelmäpunkin talvimuniin.

Kevätruiskute laimennetaan ohjeen mukaan ja levitetään ruiskulla siten, että kasvi kastuu kauttaaltaan. Oikea käyttöajankohta on keväällä, yleensä huhtikuussa silmujen puhkeamisen aikaan, mutta ennen hiirenkorvia. Ruiskutus kannattaa suorittaa tyynellä säällä lämpötilan ollessa vähintään +7 astetta. Ruiskutusta ei suositella silmujen avautumisen aikaan, jos yöpakkaset ovat vielä mahdollisia, koska jäätyvä neste voi vahingoittaa silmuja. Ikivihreitä kasveja ei saa käsitellä kevätruiskutteella.

Kevätruiskute on kasvinsuojeluaine, joten ruiskuttajan on hyvä käyttää suojavaatetusta. Ainetta ei saa käyttää vesistöjen läheisyydessä, eikä yli jäänyttä ruiskutetta saa laskea vesiin. Ylimääräinen ruiskute on vietävä vaarallisten aineiden keräyspisteeseen.

Mukavia kevätpuuhia puutarhoissa!

huhtikuu 15, 2021 — honkasenpuutarha Admin