Syyshortensia on loppukesän kaunistus

Syyshortensia on pihan kaunistus ja näyttävä ilmestys syksyllä, kun monen muun kasvin kukinta on jo hiipunut. Syyshortensia kukkii runsaasti suurin kukin, ja sen hoito on helppoa!

Syyshortensia sopii yksittäiseksi katseenvangitsijaksi, mutta yhtä hyvin ryhmiin ja aidanteeksi.

Syyshortensia viihtyy parhaiten happamassa, ravinteikkaassa maassa, joten se istutetaan havu-rodomultaan. Parhaan kukinnan takaa aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka. Seisovaa vettä hortensia ei siedä.

Myymämme syyshortensiat ovat astiataimia, joten niitä voi istuttaa sulan maan ajan, keväästä syksyyn. Istutuskuoppa saa olla sekä syvyydeltään että leveydeltään noin kaksi kertaa ruukun syvyys ja leveys, eli noin 50 cm x 50 cm.

Syyshortensiaa ei ole pakko leikata. Se kuitenkin haaroittuu paremmin, jos sitä leikkaa. Kukat muodostuvat saman vuoden versoihin, joten oikea leikkausajankohta on kevät. Silloin kasvi ehtii kasvattaa uudet versot, joiden kärkiin kukat aukeavat.

Sopiva leikkauskohta on kohta, jossa edellisen leikkauksen jälkeen kasvaneisiin versoihin jää 3-4 silmuparia. Kuivat ja katkenneet versot voi leikata pois kokonaan.

syyskuu 18, 2023 — Kangasalan Myymälä