Mitä sinun huonekasveillesi kuuluu?

 

Syksyn koittaessa moni meistä palaa arjen mukana huonekasvien maailmaan. 
Ja hyvä niin, sillä huonekasvit tarvitsevat myös ansaitsemaansa hoitoa ja huolenpitoa. 

Auringonvalon väheneminen vaikuttaa huonekasvien kasvuun, mikä on syytä ottaa huomioon kasveja hoidettaessa. Seuraavilla vinkeillä voit helpottaa kasviesi hyvinvointia pimeimmän vuodenajan yli. 

  • Suhteuta kasvin kastelu ja lannoitus sen ominaisuuksien ja kasvupaikan mukaan. Syksy- ja talviajan pimeydessä useat kasvit käyttävät vähemmän ravinteita ja vettä.

  • Kasvien ruukunvaihtoa suositellaan siirtämään kevääseen, jotta ne toipuvat siitä paremmin. Poikkeuksena ovat  kuitenkin pakolliset ruukunvaihdot (rikkoutunut tai ääriään myöten juuria täynnä oleva ruukku) ja kasvivalon alla kasvavat kasvit. 

  • Lisävalaistuksen avulla kasvaville kasveille lannoitusta ja kastelua voi jatkaa kasvin tarpeiden mukaisesti.

  • Valitsemmalla kasveillesi sopivimman kasvualustan, parannat niiden kasvua ja hyvinvointia ympäri vuoden.  • Valitse kasvilajit kotiisi lämpötilan, kasvin tilan tarpeen ja valoisuuden mukaan. Kasvivalolla voit myös tuoda lisävaloa pimeäänkin kohtaan. 

  • Huolehdi kasvien siisteydestä, ja poista kuihtuneet kukinnot ja lehdet varovaisesti. 

  • Kuiva huoneilma voi haitata joidenkin kasvien viihtyvyyttä. Tällöin voit käyttää esimerkiksi ilmankostutinta tai sumutepulloa huoneilman kosteuttamiseen. Sumuta kuitenkin vain niitä kasveja, joiden lehdet kestävät vettä.

Ennen kaikkea muista nauttia kasveista, niiden tuomista tunnelmista ja väreistä.  Huonekasvien kasvatus on ihana harrastus, jossa on aina uutta opittavaa sekä runsaasti monipuolisia tapoja ja menetelmiä.

Huonekasvien kasvatus ei ole vaikeaa, vaan kuka tahansa voi saada kasvinsa kukoistamaan. Myymälöistämme löydät hyvät vinkit ja tuotteet huonekasviharrastukseen ja sen aloitukseen. 

Huonekasviviikon kunniaksi tulevalla viikolla Honkasen Puutarhan somekanavista (Facebook ja Instagram) löydät hyödyllisiä tuotteita sekä vinkkejä huonekasvien hoitoon ja valintaan. 

 

 

syyskuu 18, 2023 — Kangasalan Myymälä