Pöydällä erilaisia kasvualustoja huonekasveille.

Nykypäivänä kasvualustojen valikoimasta voi olla vaikea päättää sopivaa vaihtoehtoa omille kasveille. 

Tärkeintä on valita se kasvilajin ominaisuuksien mukaan. Osa viihtyy vettä läpäisevässä ja ilmavassa alustassa. Toiset lajit kaipaavat kosteutta pidättävää, tiiviimpää materiaalia.  

Saniaisia pöydällä
Muun muassa saniaiset viihtyvät kosteutta pidättävässä
kasvupohjassa.
 
Esimerkiksi Kekkilä Viherkasvimulta 10 L on oiva valinta kodin viherkasveille. Koostumukseltaan se tukee juuriston kasvua sekä kasvin hyvinvointia. Meidän valikoimastamme kyseistä tuotetta löytyy myös 30 litran pusseissa.

Altakasteluruukkuihin sopii erinomaisesti Biolan Altakastelumulta 10 L. Siihen lisätty mykorritsa-sienijuuri tehostaa kasvin juuriston toimintaa ja vastustuskykyä. Multaan lisätty kompostilannoite vapauttaa pitkään ravinteita kasvin käyttöön. 

Kekkilä Kukkamulta 10 L on kodin yleismulta, joka sopii niin kukkivien kasvien kuin viherkasvienkin kasvualustaksi. Tämä ravinteikas ja ilmava multa auttaa kasveja pääsemään täyteen kukoistukseensa. 

Kaktuksille ja muille mehikasveille sopii mainiosti Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimulta 6 L. Hyvin vettä läpäisevä ja niukkaravinteinen kasvupohja luo otolliset olosuhteet niille.  


Sopiva kasvupohja takaa terveen juuriston. 

Kasvupohjia voi myös tehdä itse yhdistämällä edellä mainittuja tuotteita ja eri materiaaleja keskenään. Kekkilä Ruukkusora 6 L, Biolan Kevytsora 12 L ja Nelson Garden Perliitti 6 L tekevät kasvupohjasta entistä ilmavamman ja vettä läpäisevämmän. 

Lisätessä kasvualustaan Kekkilä Orkideamulta 6 L, Kekkilä viherkasvisora 5 L tai Carbons Biohiili 4 L saadaan siitä samanaikaisesti ilmavampi ja vettä pidättävämpi.

Tärkeintä on hankkia/tehdä kasvin vaatimusten mukainen alusta. Säätelemällä kosteutta sitovien ja vettäläpäisevien ainesosien määrää, syntyy ominaisuuksiltaan erilaisia kasvualustoja.

Sopivalla kasvualustalla huonekasvit saadaan parempaan kukoistukseen ja kasvuun. Me autamme ilolla ja ammattitaidolla sinua löytämään juuri sinun kasveillesi sopivat kasvualustat. 

 

syyskuu 23, 2023 — Kangasalan Myymälä